tiistai 12. marraskuuta 2013

3. LONDON


ENVY - Am I WrongMoikka! Lontoo-postaukseni saa nyt jatkoa. Kaksi osaa olen jo ehtinyt kirjoittaa (1. osa2. osa). Edelliset postaukset olivat melko nähtävyyspainoitteisia, joten tässä yritän nyt enemmän keskittyä Lontoon kultturelliseen puoleen.

Toinen päivä Lontoossa käynnistyi upeasti pienellä kävelylenkillä Covent Gardeniin, joka sijaitsi ehkä sadan metrin päässä hotelliltamme. Covent Garden on markkinatyyppinen alue, jossa on paljon kaikkia kivoja kojuja ja pikkuputiikkeja. Jopa Muumi-kaupan sieltä bongasin! Kaikki tori/markkinatoiminta sijaitsi sellasessa suuressa hallin kaltaisessa sisäpihassa.

Yhdestä laukkukojusta löysin tosi kivan laukun, joka ei kuitenkaan sitten loppujen lopuksi tarttunut mukaan... Se olisi hyvin korvannut mun nykysen vakkarikäsilaukun, joka on jo vähän liikakin elämää nähnyt. Sinne laukkuun olisi mahtunut kaikki tarvittavat: lompakko ja avaimet, ja ehkä myös mun minijärkkäri! Se olis ollut aika hyvä uudeksi vakkarilaukuksi, muttei kuitenkaan vielä täydellinen. Eli toisin sanoen laukun bongaus saa nyt toistaiseksi jatkua! :)

Aamun alkajaisiksi, löysimmen kivan pienen aamiaispaikan Covent Gardenista. Ravintolan nimi oli muistaakseni Le Pain Quotidien. Join siellä yhden elämäni parhaimmista kaakaoista. Otin niin sanotun pienen kaakaon, ja yllätykseksi kaakao tarjoiltiinkin soppakulhon kokoisessa astiassa. Mutta ei se kuitenkaan mitään haitannut! Kaikki tuli joka tapauksessa juotua loppuun! Itse aamupala ei kuitenkaan ollut aivan niin hyvää kuin kaakao. Se saattoi hyvin johtua ihan vain annoksesta, jonka tilasin, mutta mitään ahaa-elämystä siitä ei kuitenkaan tullut.

Untitled

Untitled

Untitled

Jakku/Stockmann, Paita/Gina Tricot

Untitled

Untitled

Untitled


The Lion King -musikaali oli aivan upea kokemus! Kaikki lavasteet ja maskeeraukset oli viimeisen päälle kunnossa, ja laulusuoritukset olivat aivan huiput! Lemppareiksi musikaalista jäi ehdottomasti Rafiki ja Mufasa. Rafikin naisnäyttelijällä oli aivan upea, voimakas ja puhdas ääni. Monta kertaa Rafikin kappaleissa iho nousi aivan kananlihalle. Mufasa taas vaikutti hahmona aivan ihanalta, niin kuin oikeassa elokuvassakin. Se oli rohkee ja niin ihana, tosin välillä ehkä vähän tiukka ja ärtyisä. Jossain vaiheessa se oli tosi jännittävä ja ehkä vähän jollain tavalla pelottava, mutta kuitenkin myös tosi turvallinen. Mufasan näyttelijä osasi myös laulaa tosi hyvin, vaikken jostain syystä siitä paljoa muistakaan. Scarin näyttelijä oli myös nappivalinta! Se vaikutti niin scarmaiselta, enkä ois voinut kuvitella siihen rooliin parempaa henkilöä. Jos leffojen Scar olis ihminen niin se todella olisi juuri sellainen kuin tuo näyttelijä. Ei ollut mikään yllätys, että tuo Scarin näyttelijä oli hyvä, ainahan ne pahikset on! Ihan sama mistä on kyse, niin pahikset vetää aina hyvän roolisuorituksen. Simban aikuinen näyttelijä ei taas täysin iskenyt muhun... Jotenkin se vaikutti kokoajan tosi pelokkaalta ja lapselliselta, siinä ei vaan ollu sitä pientä johtajatytyyppii, jota se musikaali olis tarvinnut.

Maskeeraus ja puvustus oli aivan vertaansa vaille. Koko näytös henki ihanaa afrikkalaista yhteenkuuluvuutta, ja meikki vaan korosti tätä. Jokainen hahmo näytti tietyllä tavalla ihan kuin joltain taideteokselta. Eri värejä oltiin käytetty niin upeella tavalla, ja varsinkin Rafikin kasvot oli aivan upeet!

Puvuissa käytetty luovuus oli oikeesti kekseliästä! Mietin jo ennen matkaa, että miten ihminen saadaan toteutettua leijonan näköiseksi, mutta eihän tämä ollut ongelma eikä mikään. Lavalla esiintyi leijonien lisäksi myös kirahveja, antilooppeja ja norsuja, ja kaikkien näiden puvut olivat aivan käsittämätömän upeita ja kekseliäästi toteutettuja. Myös näyttellijöiden liikkeet, kävelytyylit ja eleet vaikuttivat tosi paljon kyseisen eläimen "olemukseen".

Timonin ja Pumban puvut olivat myös hienot, mutta kuitenkin mun mielestä liian "sarjakuvamaiset", ja ne muistuttivat liikaa piirretyä. Ne ei näyttänyt oikean näköiseltä mangustilta ja pahkasijalta. En tiiä voinko sanoo näin, mutta ne näytti liikaa Timonilta ja Pumbalta! Olisin kaivannut niiden pukuihin vähän enemmän realistisuutta, vaikka ne todella hienoilta näyttivätkin. Muutenkin mun mielestä Timonin ja Pumban jutut ja "vitsit" oltiin vähän tekemällä tehtyjä, ja musikaali ois pärjännyt paremmin ilman niitä...

Koko näytelmä noudatti tarkasti joka ikistä repliikkiä noudattaen alkuperäisen elokuvan kaavaa. Eikä ollut kovin vaikeaa arvata, mitä he seuraavaksi sanovat, kun on nähnyt Leijonakuninkaan varmaan 50 kertaa ennen. Välillä tämä kyllä hiukan ärsytti. Mun mielestä musikaalin olisi voinut muutaman repliikin lisätä tai edes hiukan muuttaa.

Tässä parin viimeisen kappaleen ajan haukuin nyt vähän koko musikaalia. Joten, jos nyt olette jättämässä menemättä sinne minun takia, niin menkää sinne silti! Lion King oli kokonaisuudessaan aivan uskomaton ja upea show. Itse menisin sinne ehdottomasti uudestaan vaikka heti ensi vuonna! Puvustus, maskeeraus ja laulusuoritukset ovat kyllä omaa luokkaansa. Ostin paikan päältä jopa CD- levyn musikaalin kappaleista. Ja ihan samalla tavalla mulla on sieltä noussut lempparibiisit esiin, kuin miltä tahansa muultakin levyltä. Tuohon alapuolelle laitoin nyt trailerin tosta musikaalista jos jotain kiinnostaa. Siitä näkee myös hieman enemmän maskeerausta ja noiden pukujen tekniikkaa. Sen alapuolella on sitten vielä mun lempparikappale tuolta kyseiseltä albumilta.

The Lion King Musical - He Lives in YouUntitled


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled


Toinen musikaali, jota oltiin katsomassa oli Mamma Mia! Se oli myös todella hyvä, muttei kuitenkaan samaa tasoa kuin Lion King, eikä se haittaa mitään. Mamma Mia oli ennemminkin hyvän mielen musikaali! Ja tällä tarkoitan oikeasti hyvän mielen musikaalia. Koko salissa oli niin ihana ja upea fiilis. Yleisö lauloi näyttelijöiden kanssa yhteen ääneen Mamma Miaa ja Dancing Queeniä. Ja oikeesti, en keksi yhtään mitään huonoa sanottavaa tosta musikaalista: koreografiat oli tosi upeet, laulut hienoja ja tarina liikkui sulavasti. Toki Leijonakuningas oli visuaalisesti ja muutenkin laulusuorituksiltaan ja tasoltaan parempi, mutta Mamma Mian tarina ja muutenkin esitys oli sulavampi ja jollain tavalla "miellyttävämpi". Mamma Miassa tuli paljon läheisempi olo niihiin näyttelijöihin,ja se sai oikeasti tuntemaan, että ne näyttelijät oli siellä just sua varten. Esityksen jälkeen tuli tosi herkkä fiilis, kun yleisö taputti seisaallaan, ja oikein näki miten se vaikutti näyttelijöihin. Tämän jälkeen näyttelijät esittivät muistaakseni vielä 3 tai 4 ylimääräistä kappaletta, ja tämän aikana koko yleisö tanssi ja lauloi seisaallaan. Se oli aika uskomaton fiilis. Väistämättäkin esityksen jälkeen tuli tunne, että mä pystyn saavuttaa ihan mitä vaan mun elämässä, oli se sitten ura laulajana, näyttelijänä tai vaikka opettajana :)

Molemmat musikaalit olivat aivan upeita, eikä niitä pysty mitenkään vertailemaan keskenään! Joten, jos teillä on joskus mahdollisuus lähteä Lontooseen, menkää katsomaan musikaali! En usko, että tulette katumaan. Itse ajattelen olevani todella onnekas, kun näin kaksi aivan erilaista ja yhtä upeaa esitystä! :)

Untitled


Suurin osa museoista on Lontoossa ilmaisia. Joten, jos tykkäätte käydä niissä, niin menkää ihmeessä! Itse en ole mikään museoiden vakkariasiakas, mutta niissä on silti ihan kiva joskus käydä, jos ne vaan ovat vähänkin kiinnostavia. Itsellä oli toiveena käydä matkan aikana yhdessä museossa, ja mietin pitkään kumpi olisi kiinnostavampi: British Museum vai National History Museum. Natioinal Gallerya en edes oikeastaan harkkinnut, vaikka se sijaitsikin ihan 100-200 metrin päässä hotellilta. Viime vuonna ollessani leirikoulussa Berliinissä, tuli käyty niin monet taidemuseot läpi, ettei niihin nyt hetkeen ole tarvetta mennä.

Päätimme mennä National History Museumiin. Ehdimme käydä läpi vain dinosaurukset ja nisäkkäät, koska meillä oli samana päivänä liput varattuna Madame Tussaudsiin. Museo menikin aika lailla vain läpi kävellessä ja muutamia kuvia silloin tällöin ottaessa. En sanoisi, että kyseinen museo olisi ollut jokin merkittävän iso osa matkaamme, mutta tuli siellä ihan mielellään käytyä. Museorakennus oli tosi hieno ja muutenkin alue oli viihtyisä.Untitled


Untitled

Untitled

Untitled


Ruuan kohdalla täytyy kyllä sanoa, että petyin hiukan ruokaan Lontoossa. Viikon aikana vastaan ei tullut kertaakaan oikeasti herkullista ruokaa, hyviä tuli jonkin verran, muttei kuitenkaan herkullisia. Jota kyllä ihmettelen, koska kuitenkin matkan aikana ehdimme syödä monessa eri paikassa, niin italialaisessa, kuin myös ihan englantilaisessa pubissa. Kaikkien kehumat Fish and Chipsitkin tuli syötyä, mutten oikeestaan mitään erikoista niistä huomannut. Ei tainnut tulla varmaan vain oikeita ravintoloita valittua, mutta seuraavalla kerralla sitten! Ravintoloiden palvelu oli kyllä erinomaista, ja siitä annan pisteet! En Suomesta vielä toistaiseksi ole löytänyt, niin hauskoja ja ihania tarjoilijoita! :)Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled


Nuo pari viimeistä kuvaa on Leicester Squarelta, jonka itse lasken jonkinlaiseksi Lontoon ydinkeskustaksi. Siellä olimme oikeastaan lähes joka ilta, ja toiseksi viimeisenä iltana menimme sinne elokuviin. Pieninä formulafaneina, päätimme mennä äidin kanssa katsomaan Rush-elokuva, joka nimenomaan liittyi formuloihin. Ekaks olin tosi skeptinen koko elokuvasta, mutta loppujen lopuksi, se oli oikeasti erinomainen; juoni, tehosteet ja musiikit oli aivan mahtavat ja paljon paremmat kuin monessa muussa elokuvassa. Suosittelen tätä elokuvaa kaikille, vaikkette formuloita katsoisikaan. Siinä leffassa oli vaan kaikki tarvittavat. Kyseinen leffa perustui tositapahtumiin, ja sai mut vaan entistä kiinnostuneemmaks koko aiheesta. Elokuvassa oli lähes kokoajan pieni jännitys päällä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Tuossa alapuolella on vielä elokuvan traileri, jos jotakuta kiinnostaa :) Ja kannattaa katsoa se, vaikkei kiinnostaisikaan. Elokuva oli loistava, ja itse varmaankin aion ostaa sen vielä erikseen ihan blu-raylle.

Tässä nyt oli varmaan aikalailla kaikki, mistä tässä postauksessa halusin kertoa. Ja muutenkin Lontoo on nyt aika hyvin täällä bloginkin puolella käyty läpi. Vielä kuitenkin matkaan liittyen, aion tehdä erillisen postauksen Warner Bros -studiolta, jossa myös tuli yhtenä päivänä käytyä. Myös Madame Tussaudsista todennäköisesti aion vielä jonkinlaisen jutun tehdä.

Näissä kolmessa viimeisessä postauksessa on aika hyvin tullut esiteltyä Lontoota ja erilaisia paikkoja, missä kävin. Lontoo on iso paikka, eikä siellä pysty mitenkään kaikkea neljässä päivässä kiertää. Itse ajattelen reissun olleen tosi onnistunut, vaikka Tower Bridge, St. Paul's Cathedral ja muutama muu kohde jäi kiertämättä. En pysty mitenkään vertailemaan, mikä on ollut mieleenpainuvin kokemus koko matkalta, koska niitä on jäänyt niin paljon! :) Tässä postauksessa haluan nyt kuitenkin vielä kehottaa teitä menemään Lontoossa nähtävyyksien ohella myös kaikkiin kulttuuritapahtumiin, esimerkiksi juuri musikaaleihin ja elokuviin. Ne teki ainakin mun matkasta unohtumattoman. ♥ 


22 kommenttia:

 1. oot tosi kaunis ja siul on ihanat kasvonpiirteet :3

  http://starringgrole.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. ihaniii kuvii, mutta ehkä vähän liian isoja mun makuun vaikee kattoo:) ja kiva toi banneri :)
  http://blogofemilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Me mennää lontoossa kattoo oopperan kummitus :)

  http://llifeisadream.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Kävin iteki Lontoossa muutama kesä sitten ja tarkotus oli mennä kanssa kattomaan tota musikaalia mutten sitten saanu enää lippuja! Nyt tekis mieli lähtee uudestaan... :)

  http://only--my--life.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. vau huomaa et olit nähny vaivaa tän postauksen etee! upeen olone blogi ja hienoja kuvia :)

  http://ttomorrowisjustamystery.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tosi paljon! vaivaa sen eteen on todellakin nähty! :)

   Poista
 6. Tosi ihana ja omaperäinen ulkoasu, ja huomaa että oot käyttäny varmasti todella kauan esim vain tämän postauksen tekoon! Myös tosi kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon! Ihanaa, joku näkee kuinka paljon vaivaa näen näihin postaukseen. Tuollaiset kommentit piristävät päivää! :)

   Poista
 7. ihana postaus!! tosi upeita kuvia ja mun matkakuume senkun paheneee :D

  http://washed-out-dream.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. oi vitsi ku näyttää mahtavalta! Mun pitkä aikanen unelma on ollu päästä lontooseen ja jopa joskus muuttaa sinne ja tää postaus kyllä vaa pahensi tätä pakottavaa tunnetta päästä sinne, ihana postaus ja tosi kivat kuvat!:)

  //Jenika

  jenikahanna.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooi kiitos! Itsekin haluisin joskus sinne muuttaa :)

   Poista
 9. Aivan ihana postaus ja upeita kuvia, äääk en kestä!

  http://ellanooran.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia ja olet kaunis! Jään seuraamaan, jonkun takia blogger ei toimi mutta olet lukulistallani! :) ♥

  VastaaPoista