perjantai 8. marraskuuta 2013

2. LONDONSelena Gomez - Come & Get It


Moikka! Ja kiitos kaikille uusille lukijoille! Tätä blogia on ilo kirjottaa, kun tietää, että siellä toisessa päässä on joku kuka haluaa mun postauksia lukea! :) Mutta tosiaan, jos oot nyt mun blogissa ensimmäistä kertaa, niin kerrokin heti tähän alkuun, että syyslomalla olin matkalla Lontoossa, ja tästä olen jo yhden postauksen ehtinyt julkaista. Ensimmäisestä osasta löytyy kuvia ja tekstejä lähinnä Thamesilta. Joten, jos jotakin kiinnostaa niin täältä se löytyy! Mutta nyt Lontoon nähtävyydet saa jatkoa!

Ensimmäisen päivän aikana ehdittiin myös käydä katsomassa Buckinghamin Palatsia, joka siis toimii kuninkaallisten asuinpaikkana. Palatsista tuli ehdottomasti mieleen Tukholman Kuninkaanlinna. Enkä nyt päällisin puolin mitään hirveää eroa näiden välillä löytänyt. Toki Buckinghamin Palatsia ympäröi kaunis kullalla koristeltu aita, jossa oli paljon kaikkia yksityiskohtia. Palatsia enemmän mua kiinosti Victoria Memorial-patsas siinä Buckinghamin palatsin aukiolla. Tuntu tosi oudolta seistä siellä aukiolla, kun oli tottunut näkemään sen paikan vain telkkarista.


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Takki/Only, Neule/H&M, Paita/BikBok

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Lähes kaikki, ketkä on käynyt on Lontoossa sanoo, että vahdin vaihto Buckinghamin Palatsissa täytyy nähdä. No niin mäkin olin ajatellut ennen matkaa. Kuitenkin päätettiin hyvän sään takia mennä Palatsille eriaikaan kuin vahdin vaihto. Eikä se haittaa ollenkaan. Kuitenkin me satuttiin just näkemään siellä joku vahdin vaihdon kaltainen tapahtuma. En sitten tiedä, oliko se joku harjoitus vai mikä, mutta ainakin ne vartijat käveli siellä ympäri pihaa. Näimme sitten vartijoita myös lisää ja lähempää, kun kävelimme palatsilta hotelille. Ja täytyy kyllä sanoa, ettei siinä montaa kuvaa niistä kehdannut ottaa. Ne vartijat näytti vaan niin tympeille ja alakuloisille. Okei, se kuuluu niiden työhön, mutta osaan vaan kuvitella kuinka "kivaa" on seistä tunteja paikallaan, samalla kun kasa turisteja ottaa susta kuvia, ihan kun olisit joku rakennus tai suurikin nähtävyys. Vähän tuli surullinen olo niiden puolesta, mutta enhän mä kuitenkaan tiedä, kuuluuko niiden toimen kuvaan jotain muutakin, kuin vain patsaana seisominen...


Untitled

Untitled


Seuraavaksi suunnattiin meiän hotellia lähellä olevalle aukiolle, Trafalgar Squarelle. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin se toimii jonkinlaisena Lontoon kohtaamispaikkana, ja on vähän samanlaisessa asemassa kuin Suomessa Senaatintori. Allapuolella on sitten sieltä ja meidän hotellin lähistöltä enemmän kuvia.DSC07532

DSC07529

DSC07537

DSC07545

DSC07555

DSC07556


Illemmalla kun oltiin, jo vähän enemmän tutustuttu lähiympäristöön, päätimme vielä mennä katsomaan Piccadilly Circusta. Ja täytyy kyllä sanoa, että se oli aika upee hetki kun nousi metroasemalta ja näki heti kaikki suuret liikkuvat valokyltit edessään. Tuli heti sellanen pieni New York-fiilis, vaikka oikeesti ihan eri maanosassa ollaankin. Piccadilly Circus oli kyl yks ihanimmista paikoista Lontoossa. Varsinkin ilta-aikaan siellä oli niin kaunista ja upeeta, vaikka ympärillä häselsikin kokoajan valtavasti ihmisiä. Piccadilly Circuksesta saa kyllä aika hyvän kokonaiskuvan Lontoosta: joka kulman takaa tuli koko ajan kaksikerroksisia busseja, sekä mustia takseja. Piccadilly Circus on just sellanen paikka, jossa voisi vaan illalla istuskella kavereiden kanssa ja katsella maailman menoa :)

Jonkin aikaa Piccadilly Circuksessa oleskeltuamme, päätimme jatkaa matkaa Regent Streetille, joka on yksi Lontoon "pääkaduista". Regent Streetillä oli paljon tosi kauniita ja arvokkaan näkösiä taloja, ja kaikki ne oltiin valaistu tosi upean näkösesti. Katu oli myös täynnä kaikkia kalliita merkkiliikkeitä kuten esim. Burberry, Tommy Hilfiger ja Guess, eikä koko kadun varrelta halvempia liikkeittä edes kunnolla löytänytkään.

Siinä jonkin matkaa Regent Streetiä käveltyämme päädyimme Oxford Streetille, josta löytyikin sitten jo perus Mango, H&M ja Accessories. Käväisimme reissun aikana vielä toisenkin kerran Oxford Streetillä paremman ajan kanssa, mutta en kyllä löytänyt Lontoosta mitään kotiin tuotavaa. En vain kertakaikkiaan löytänyt sieltä yhtään mitään. Joitakin koruja tuli kyllä Accessoriesissa ihailtua, mutten sillä hetkellä niitä raaskinut ostaa. En tiiä, onko vika mussa, etten vaan jaksanut etsiä oikeen mitään kivoja vaatteita sieltä kaupoista, mutta ei se haittaa; rahathan vaan säästyy.DSC07595

DSC07598

DSC07600

Untitled

DSC07642

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled


Voi, kun näitä kuvia riittäisi taas vaikka kuinka paljon... Tämä postaus alkaa kuitenkin nyt jo tulla niin pitkäksi, että mun pakko pätkästä tää tähän väliin. Alunperin olin miettinyt, että teen kaksi varsinaista postausta Lontooseen liittyen, mutta nyt se kuitenkin venyy kolmeen. Nyt kun nämä kaksi postausta ovat olleet aika nähtävyyspainoitteisia, ajattelin, että seuraavassa voisin sitten kertoa enemmän jotain kulttuuripuolta muun muassa musikaaleista ja muista, joissa reissun aikana kävimme. Lisäksi ajattelin ehkä tehdä vielä lyhyen postauksen Madame Tussaudsista ja Warner Bros Studio -kierrokselta. Joten, tässä ei todellakaan ole vielä kaikki! :)

Otan myös mielellään kommentteja ja kysymyksiä vastaan matkaan liittyen. Lukijat ovat aina myös iso plussa! :) Jatkoa tulee taas mahdollisimman pian! 

6 kommenttia:

 1. Aivan mielissää katsoin näitä sun kuvia! Koska ite oon lähössä kans Lontooseen itsenäisyyspäivänä! Matkakuume vain kasvaa!!

  http://llifeisadream.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. oi mite ihania kuvia! yy mun matkakuume senku kasvaa..:o
  en ookkaa muuten ennemmin aatellu noita vartioita tolta kantilta,
  ja oot muute ihan oikeessa! oot nätti:-)


  http://eevi-s.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia!! Itekin olin just Lontoossa ja se on niin ihana paikka! :D

  www.sonjakorpela.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia. Voi kun sitä itsekkin joskus pääsis matkusteleen :)

  VastaaPoista